Om Snow

Vit grönögd (fel ögonfärg på stamtavlan)

Kastrat

Född: 2015-11-20

Länk till Stamtavla

Snow är en jättemysig tjej som hälsar på alla besökare, ofta redan i dörren.

 

Hon vill gärna ligga på ställen där hon har uppsikt över hela lägenheten, men det betyder för det inte att det är en hög placering. I min förra lägenhet spenderade hon den mesta tiden på hallmattan eller i soffan snarare än på ett högt klösträd.

 

Hon kommer gärna någon gång per vecka för att trampa på magen min när jag ligger på rygg & ser serier, det är hennes initiativ till gos.
Men det spelar ingen roll om hon sover när man lockar på henne så kommer hon direkt för att stångas & gosa så om någon vill skulle hon nog kunna gosa hela dagarna!

Däremot tycker hon det är lite för varmt att ligga i knät så hon ligger hellre precis bredvid, gärna med en utsträckt tass för att bokstavligen "hålla" fysisk kontakt.

 

Här har hon varit bossen på det omärkbara sättet. Om några andra bråkat så har hon bara gått dit & stirrat på de så har de andra slutat.

Efter kastreringen har hon inte orkat bry sig lika mycket om att motverka bråk utan orsakar faktiskt en del själv.

Hon tycker verkligen inte om livliga unga katter men vill gärna ha någon att sova med & tvätta.

 

Man bör vara medveten om att hon lossar päls året om, mörka klöspelare eller kläder är inte att rekommendera!

Är lite osäker på om det var pga punk-rakningen ifjol eller om kastreringen ändrade pälskvaliteten men hon har fått tovor i vår. Nu är hon punk-rakad igen för att hon, på vad som kändes som någon vecka, fick tovor i alla "armhålor". Min nya lgh är alldeles för varm på sommaren också så jag valde rakning istället för att försöka reda ut de.

 

Att flytta hemifrån vid 12v var tydligen för tidigt för henne för hon började snutta på tyg när hon kom till mig, det slutade hon med kort efter & har inte gjort igen.

Däremot var det som att något av beteendeproblemen återkom efter kastreringen, har kommit på henne flera gånger med att slicka på nedkissat sågspån. :/

Så ni bör inte använda träpellets/PeeWee i kattlådorna.

 

Ett annat av hennes ungdomsproblem har följt med henne hela livet, om maten tar slut i skålen & hon hinner "kolla" efter mat flera gånger så hetsäter hon sen tills hon spyr... varje gång!

Lösningen är enkel, låt aldrig skålen bli tom & om den blir det så ge små portioner så att hon inte kan äta flera dl mat som sen kommer upp.

Det verkar inte vara något fysiskt fel på henne utan rent psykologiskt.

 

Pga att hon lossar så mycket päls som hon gör så spyr hon också några gånger i några dagar innan hårbollen kommer upp såklart.

 

Hon var tänkt till avel så är hälsotestad för väldigt mycket, hon pensionerades inte pga att det var fel på något test.

SE*Pelumi's Snow White